Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Shopping therapy

Το πήρα!!! Το έχω. Είναι επιτέλους εδώ. Σε κομμάτια βέβαια και θέλει και συναρμολόγηση.  Και πρέπει να φτιάξω και τραπέζι ξύλινο για να το βάλω. Αλλά ποιος νοιάζεται; Εννιά μήνες το ψάχνω το θέμα. Πάνω που είχα αποφασίσει ότι όχι, είναι πολλά τα λεφτά για ένα βίτσιο, ήρθαν τα άσχημα μαντάτα. Απαραίτητη η ψυχοθεραπεία με καλύτερη απ' όλες το shopping therapy. Ήθελα ένα δώρο για να ανέβω λίγο. Όνειρο... Είναι μεγάλο. Και πράσινο. Και αυγό...
Προβλέπεται ένα πολύ θερμό καλοκαίρι. Ήδη προσπαθώ να φτιάξω το πλάνο στο μυαλό μου, τι να μαγειρέψω, ποιους να καλέσω, πώς να το αξιοποιήσω στο έπακρο. 
Προς το παρόν δεν λέω άλλα, θα τα δείτε τις επόμενες μέρες. Για τώρα, μια εικόνα μόνο από ένα τυρί που έφτιαξα προχτές.




Με γάλα κατσικίσιο, δυστυχώς εμπορίου αλλά καλό γίνεται και με αυτό, είχα δείξει πέρυσι τέτοια εποχή πώς το φτιάχνω, και το είχα επιθυμήσει. Από τότε έχω πάρει και δύο πολύ γλυκούλικα καλουπάκια που του δίνουν σχήμα και μας αρέσει πάρα πολύ, είναι πολύ νόστιμο, ελαφρύ, δροσερό, κρεμώδες, με λίγο αλάτι και ιδανικό ταίρι σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές. 

Υ.Γ.: Το πήρα λέμε...

17 σχόλια:

  1. Να μαντέψω? Είναι το καπνιστήριο? Με γεια και καλά καπνίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, βέβαια δεν άφησα τίποτα κρυφό. Έχω γράψει εξάλλου πολλές φορές γι' αυτό. Δεν είναι μόνο καπνιστήριο, κυρίως θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν ξυλόφουρνο.

      Διαγραφή
  2. Είναι αλήθεια?????
    Πήρες το big green ?????
    Χαίρομαι τόσο για σένα!!
    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι, ω, ναι,το πήρα! Ανυπομονώ να αρχίσω τις ξυλουργικές εργασίες για το τραπέζι βάσης για να ανάψουν οι φωτιές...

      Διαγραφή
  3. Ό,τι αξίζει να το ονειρευτείς, αξίζει και να το πραγματοποιήσεις! Καλορίζικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω από εξωτερικό ή μήπως από Θεσσαλονίκη??
    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλορίζικο! Περιμένουμε να δούμε τι καλούδια θα ετοιμάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Είμαι σε φάση που παλεύω να φτιάξω ένα τραπεζάκι για να το βάλω, όλα πάνε στραβά και δεν υπάρχει διάθεση για άσχετα θέματα, ανυπομονώ να το ανάψω. Stay tunned...

      Διαγραφή
  6. Καλορίζικο Κλεομένη!!! Πρέπει να είναι πολύ ωραίο εεεεε!!!!!! Περιμένω τα επόμενα.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο στη χρήση, ναι, ελπίζω να κάνει όλα όσα υπόσχεται, όχι σαν τους πολιτικούς μας. Από εμφάνιση, ε, δε βαριέσαι, μόλις τελειώσω το τραπεζάκι μάλλον θα φαίνεται λιγότερο κακομούτσουνο...

      Διαγραφή
  7. Καλέ μπράβο. Σήμερα σε βρήκα ψάχνοντας για παστράμι γενικά και έμαθα για το πράσινο αυγό. Παθιάστηκα και εγώ να δω αν θα το πάρεις. Καλή επιτυχία στα μαγειρέματα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Μέχρι τώρα, που το έχω ανάψει καμιά δεκαριά φορές σε κάθε είδους παρασκευή, αποδείχτηκε τέλειο. Μένει να κάνω ξανά παστράμι, να δω τη διαφορά.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες για αυτή την αγορά σας, καθώς δεν το βρίσκω στην ελληνική αγορά και δε μπορώ να καταλάβω την περιεκτικότητά του σε σχέση με το μέγεθος. Εσείς από που το προμηθευτήκατε? Και αν επιτρέπεται σε τί τιμή και μέγεθος? Είμαστε προς το παρόν 2 στην οικογένεια-φιλοδοξούμε για την προσθήκη νέων μελών- εμένα με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιώ ως ξυλόφουρνο/καπνιστήριο, τον άντρα μου ως μπαρμπεκιού, οπότε θα βόλευε και ως μέγεθος το μεσαίο? Επίσης, επειδή υπάρχει πάντα το οικονομικό θέμα, θα προτείνατε κάποια άλλη εναλλακτική λύση? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες, το μπλογκ σας είναι υπέροχο αν και μάλλον καταστροφικό για τα οικονομικά μας δεδομένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Έχω το large με διάμετρο σχάρας 46cm, που θεωρώ το ιδανικό μέγεθος. Δεν είναι άδικα το best seller της φίρμας. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά, το δικό μου ήταν εκθεσιακό κομμάτι χωρίς εγγύηση, χωρίς υποστήριξη, χωρίς τίποτα και δεν συστήνω κάτι τέτοιο. Αντιπρόσωποι υπάρχουν για τα monolith (τα φέρνει η metropolitan foods με πλήρη υποστήριξη) και τα primo, όπου ξέρω δύο μαγαζιά που το πουλάνε αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο αντιπρόσωπος. Πολλές ιστορίες ψησίματος θα δείτε και στη σελίδα του blog στο facebook, slowchefs ονομάζεται. ελπίζω να βοήθησα και για απορίες εδώ είμαι.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας και θα κοιτάξω αυτά που μου προτείνατε- έχω πάρει και εγώ εκθεσιακά κομμάτια, μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο θέμα και σε εποχές κρίσης η αρκετά χαμηλότερη τιμή εκτιμάται διπλά! Την είδα την σελίδα σας στο facebook και επειδή είμαστε σχεδόν όλοι στην παρέα καλοφαγάδες, ενθουσιαστήκαμε!

      Διαγραφή

Τα μηνύματα είναι ελεύθερα, αφού πρώτα λογοκριθούν...