Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αφίξεις

Επιτέλους, μετά από 25 μέρες που το παρήγγειλα, ήρθε το δώρο μου γι αυτά τα χριστούγεννα. Είναι εστίες υγραερίου, που πολύ τις ζηλεύω όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύω σε ηλεκτρική κουζίνα. Όχι όμως ό,τι κι ό,τι. Griswold και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.




Είναι πανέμορφες, με τέλεια ποιότητα κατασκευής. Ήρθαν αποσυναρμολογημένες για την μεταφορά και εντυπωσιάστηκα από την ακρίβεια του σχεδιασμού, με κάθε εξάρτημα να ταιριάζει απόλυτα στη θέση του.






Όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να βρω την ημερομηνία παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου, με το διακριτικό αριθμό 32. Μόνο μια αναφορά βρήκα όχι πολύ αξιόπιστη ότι ίσως είναι κάπου μεταξύ 1940-1950.
Ελπίζω να δουλεύει τέλεια. Πάντως τα λεβιεδάκια του είναι συντηρημένα άψογα και γυρνάνε με απίστευτη αίσθηση. Μένει να αγοράσω μια μποτίλια και το λάστιχο σύνδεσης. Ανυπομονώ...

7 σχόλια:

  1. Γιατί θέλεις να δυσκολεύεις τη ζωή σου; ΄Ομορφες είναι αλλά είδες; Δεν βρίσκεις αναφορά για την κατασκευή τους. Και αυτή που βρήκες σου λέει ότι είναι σχεδόν προπολεμικές. Στην εποχή του αεροπλάνου γιατί γυρεύεις αερόστατο; Πόσο τέλειο φαγητό θα κάνουν για να αφιερώσεις ένα σημαντικό χώρο από την κουζίνα σου για να τις εγκαταστήσεις και για να τρέχεις κάθε τόσο και για φιάλες;!
    Αλλά περί ορέξεως..... Η κόντρα στον ενθουσιασμό σου δεν σ' αγγίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι είναι προπολεμικές και ακόμα ετοιμοπόλεμες δείχνει την ποιότητά τους, που για να τη βρεις στις σημερινές εστίες πρέπει να δώσεις πολλαπλάσια λεφτά από αυτά που έδωσα. Τώρα για τη διαμάχη ηλεκτρική κουζίνα vs εστίες γκαζιού κανένας σοβαρός μάγειρας δεν ασχολείται με το θέμα, οπότε μη είσαι τόσο σίγουρη για το ποιο είναι το αεροπλάνο και ποιο το αερόστατο.. Οπότε ό,τι διευκολύνει τη μαγειρική μου, σίγουρα δεν δυσκολεύει τη ζωή μου, ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα.

      Διαγραφή
  2. Πάντως οι εστίες είναι σαν λουλούδια,για να επιχειρηματολογήσω κι εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω μια απορία: το ότι φαίνονται αχρησιμοποίητες οφείλεται στον προκάτοχό τους ή στην ποιότητα κατασκευής;
    Απλή περιέργεια...
    Χρυσοπούλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφείλεται στο υλικό κατασκευής (μαντέμι) που με την κατάλληλη επεξεργασία (ηλεκτρόλυση) μπορεί να γίνει σαν καινούριο. Από κει και πέρα ο πωλητής χρησιμοποίησε πολύ καλά χρώματα για να το βάψει και άμα το δεις από κοντά φαίνονται κάποιες μικρές ατέλειες, ειδικά στην πορσελάνη των διακοπτών, που δε με ενοχλούν καθόλου. Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για μια πολύ καλή αναπαλαίωση ενός πολύ ποιοτικού προϊόντος. Δυστυχώς σήμερα διαπίστωσα ότι είναι ρυθμισμένη για φυσικό αέριο, οπότε με το υγραέριο που τη σύνδεσα δουλεύει πολύ δυνατά. Πρέπει να απευθυνθώ στους ειδικούς για να αλλάξω (με ιδιοκατασκευή αφού δεν υπάρχουν φυσικά ανταλακτικά) τα ακροφύσια και να δουλεύει σωστά, ελπίζω χωρίς να αλλοιωθεί η εμφάνισή της.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα,
    απο που το αγορασες και ποσο στοιχησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγόρασα από το ebay Αμερικής και στοίχισε περίπου 180 ευρώ, από τα οποία τα 110 ήταν μεταφορικά και τελωνείο.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα είναι ελεύθερα, αφού πρώτα λογοκριθούν...