Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τέλος εποχής

Το ξέρω, έχω καιρό να γράψω κάτι. Το χειρότερο είναι ότι έχω καιρό και να μαγειρέψω, κάτι που φυσικά μου λείπει σαφώς περισσότερο. Όμως δεν ήμασταν σπίτι μας και πολύ σύντομα θα φύγουμε οριστικά από αυτό. Είναι πλέον επίσημο, η Αθήνα μας περιμένει. Αφήνουμε ένα πανέμορφο τόπο με το αγαπημένο μου βουνό δίπλα μας και πάμε στο ακριβώς αντίθετο, που ποτέ δεν το ζήλεψα και ποτέ δεν το φαντάστηκα ή το ονειρεύτηκα. Από την άλλη όμως, αφήνω πίσω μου το χειρότερο εργασιακό περιβάλλον που μου έχει τύχει και προβλέπεται σαφής βελτίωση τουλάχιστον σ' αυτόν τον τομέα.
Βελτίωση θα υπάρξει και στο σπίτι, όπου για πρώτη φορά δεν θα είμαστε στο νοίκι, ας είναι καλά οι παππούδες που το φρόντισαν είκοσι χρόνια πριν, ελευθερία λοιπόν να διορθώσουμε ό,τι θέλουμε. Λεφτά φυσικά δεν υπάρχουν, οπότε η μόνη αλλαγή θα είναι η κουζίνα. Ελπίζω να καταφέρω να τη φτιάξω ακριβώς όπως τη θέλω, να μαγειρεύω επιτέλους ξανά σε αέριο (αν και με φιάλη...), να έχω τον πάγκο που μ' αρέσει, και φυσικά να την ενώσω με το τεράστιο playroom που κάποιοι τώρα το λένε σαλόνι. Προς το παρόν έβαψα δύο δωμάτια πριν μου πέσουν εντελώς τα χέρια από την κούραση. Τα υπόλοιπα αργότερα, όταν με το καλό μετακομίσουμε. Εννοείται ότι με τέτοιες αλλαγές θα κάνω πολύ καιρό ακόμα να γράψω, όμως η επόμενη ανάρτηση, όποτε γίνει, θα είναι σε εντελώς άλλο σκηνικό, αφού τακτοποιηθούμε στο σπιτάκι μας.
Για την ώρα δυστυχώς δεν θα έχω ούτε ίντερνετ, φρόντισαν οι απατεώνες του ΟΤΕ να μας το στερήσουν με το έτσι θέλω, παρόλο που δεν αργούσαμε ούτε μια μέρα να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας.
Τα λέμε από την Αθήνα λοιπόν. Και για να μη με ξεχάσετε εντελώς, σας αποκαλύπτω ότι το πρώτο πράμα που θέλω να φτιάξω και να δείξω είναι το κρουασάν...

26 σχόλια:

  1. Καλο ξεκινημα λοιπον στο νεο σας περιβαλλον.Ελπιζω εκει να μπορεσουμε να ερθουμε για να μου δειξεις απο κοντα πως θα κανεις τα κρουασαν ,που σιγουρα θα ειναι τελεια.Προς το παρον ονειρεψου τη νεα σου κουζινα και σκεψου τι δυνατοτητες θα σου παρεχει ,σε συνδιασμο με τις πρωτες υλες που θα βρισκεις πλεον ευκολα.Χρυσοπουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου δείξω, εσύ τα έχεις ήδη κάνει τα κρουασάν. Είπαμε, είσαι η καλύτερη μαθήτριά μου.

      Διαγραφή
    2. Ναι,αλλα δεν ηταν τα καλυτερα κρουασαν που εχω φαει.Σιγουρα εσυ θα προσθεσεις τις δικες σου πινελιες και θα τ' απογειωσεις...Αναμενω λοιπον στο...ακουστικο μου.

      Διαγραφή
  2. Καλή επιτυχία στις δουλειές σας! Ελπίζω να καταφέρετε να διαμορφώσετε το σπίτι σας όπως ονειρεύεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε. Θα προσπαθήσουμε, έτσι ώστε να μας αρέσει και πιο πολύ η Αθήνα...

      Διαγραφή
  3. Όλα καλά να πάνε εύχομαι. Έχει και η Αθήνα ομορφιές, μου πήρε κι εμένα αρκετό καιρό να προσαρμοστώ και να τις ανακαλύψω και επίσης καιρό να φτιάξω μια κουζίνα όπως την ήθελα. Αλλά όπως λέει και το όνομα του blog, το καλό πράμα αργεί.
    Και φυσικά, σε (σας) περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω ότι η Αθήνα έχει τα πάντα αλλά πού; Πού κρύβονται; Και πόσο μακριά είναι; Ελπίζω να βρούμε εύκολα τα πατήματά μας.

      Διαγραφή
  4. Kαλώς να ορίσετε!
    Αν σε κάτι μπορώ να βοηθήσω, στείλε μήνυμα!
    Λίζα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το καλό ο ερχομός σας στην Αθήνα,να είναι ανανεωτικος και πολυυυυ δημιουργικος! Θα χαρώ να σας δω από κοντά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Συνήθως δεν ρωτάω αλλά λέτε ότι θα χαρείτε να με δείτε από κοντά, γι' αυτό, ποιος είστε;

      Διαγραφή
  6. Εμείς ως "αυτόχθονες ιθαγενείς" της Αθήνας σας καλώς ορίζουμε αγαπητέ Κλεομένη και σας ευχόμαστε τα καλύτερα τόσο για την διαμονή σας όσο και για την νέα επαγγελματική ευκαιρία.
    Όλα να πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη αρχη στην πρωτευουσα λοιπον!εμεις εδω θα μαστε στα μπλογκικα και θα περιμενουμε τα κρουασαν!!!φανταζομαι κλεομενη απο δω και περα τι θα μας παρουσιασεις εχοντας μια κουζινα οπως την θελεις!!!!σας ευχομαι ολα να σας ερθουν οπως τα θελετε και ακομα καλυτερα!!!!
    τα λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Φαντάζεσαι να φτιάξω την κουζίνα και να μην πετύχουν τα κρουασάν; Θα είμαι για πολύ ξύλο μετά...

      Διαγραφή
    2. μπαααα δεν το φανταζομαι αυτο,κλεομενης και να μην πετυχουν λιγο δυσκολο το κοβω!!!αχαχ!!!!

      Διαγραφή
  8. Κάποτε και για λόγους ανωτέρας βίας και η δική διαδρομή με έφερε στην Αθήνα όπου ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα ζήσω.
    Αν, πιστεύω, το κριτήριο που θα επηρεάσει το πρόσημο της ζωής σας εδώ, είναι κυρίως το μέρος, τότε μετά από κάποιο διάστημα θα αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις.
    Εύχομαι να είναι όλα τα άλλα καλύτερα και, ειδικά εσύ, θα βρεις διεξόδους..
    Υπολόγιζε κι εμένα στους εθελοντές που θα βοηθήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ξέρεις ότι δεν θα ντραπώ να ζητήσω βοήθεια. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον...

      Διαγραφή
  9. Καλή συνέχεια στην Αθήνα, σας εύχομαι μια ζωή γλυκιά και γεμάτη γεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή μετακόμιση Κλεομένη, καλό κουράγιο. Τα λέμε λοιπόν από τη νέα κουζίνα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε μια κουζίνα όπως πρέπει...

      Διαγραφή
  11. Να πάνε όλα όπως τα θές, μεγάλες αλλαγές, μικρές καθημερινές διαφορετικές συνήθειες, η μεγάλη Αθήνα και πολλά άλλα...Κυρίως να νιώθετε πιο ευτυχισμενοι στο νέο περιβάλλον, να γίνει τροφή για πιο έντονη δημιουργικότητα...
    Να φτιάξεις και τη κουζινούλα όπως τη θές (τι όμορφο όνειρο για κάθε ταπεινό μάγειρα..), και μείς εδώ θα περιμένουμε καρτερικά, όσο και να πάρει...
    Αυτό το κρουασάν, ζώ να το διαβάσω...

    Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ. Όπως έγραψα και πααραπάνω στην Κική, φαντάζεσαι να μην πετύχουν τα κρουασάν και να μην εκπληρώσω την υπόσχεσή μου;...

      Διαγραφή

Τα μηνύματα είναι ελεύθερα, αφού πρώτα λογοκριθούν...