Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το εργαλείο του μάστορα

Είναι κοινό μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Οι κουζίνες των ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με τη μαγειρική είναι απελπιστικά γεμάτες με κάθε λογής κατσαρόλι και εργαλείο. Πάντα κάτι μας γυαλίζει, μας τραβάει σαν το μαγνήτη να το αγοράσουμε, για να διαπιστώσουμε πολλές φορές ότι είναι εντελώς άχρηστο. Από την άλλη, υπάρχουν σκεύη πραγματικά χρήσιμα, που η βοήθειά τους είναι καταλυτική στο καθημερινό μαγείρεμα, αντικείμενα που κανείς δε θα μας κατηγορήσει αν τα αγοράσουμε. Και σ' αυτήν την περίπτωση όμως την κάνουμε τη λαδιά μας, αφού θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε ό,τι καλύτερο και ακριβότερο κυκλοφορεί στην πιάτσα, κάθε τι λιγότερο είναι συμβιβασμός και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της υψηλής, τρομάρα μας, τεχνικής μας, θεωρώντας ότι τα εργαλεία κάνουν το μάστορα.  Εννοείται πως ένα ποιοτικό προϊόν έχει μεγάλη διαφορά από ένα φτηνιάρικο, όμως, από ένα σημείο και πάνω, για πολύ μικρές διαφορές η τιμή εκτοξεύεται στα ύψη, που ανεβαίνει κι άλλο αν στην εξίσωση μπει και το design και η φίρμα. Η λύση απλή αν είσαι πλούσιος, αγοράζεις ό,τι σου κατέβει. Αν όχι, περιμένεις τις εκπτώσεις του amazon...
Εδώ και ένα χρόνο παρακολουθούσα τη συγκεκριμένη κατσαρόλα στο amazon και τις διακυμάνσεις στην τιμή της. Τη λιμπιζόμουν αλλά δεν αποφάσιζα να την πάρω, κυρίως λόγω κόστους αλλά και επειδή δε μπορούσα να σκεφτώ μια συγκεκριμένη δουλειά που να μην με καλύπτουν οι ήδη υπάρχουσες στην κουζίνα μου, καθιστώντας την αγορά της όχι και τόσο απαραίτητη. Υπήρχε και στο ΙΚΕΑ κάτι παρόμοιο, με ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις αλλά... εικοσιμία φορές φτηνότερο, οπότε οι ενδοιασμοί ήταν μεγάλοι. Μια μαγική Κυριακή όμως οι αναστολές έφυγαν. Έκπτωση 40% μόνο για σήμερα έγραφε η επικεφαλίδα στο amazon και από τη στιγμή που δεν υπήρχε χρόνος για το σκεφτώ, την αγόρασα. Mauviel 24cm, μοντέλο M'heritage 6506.02.





Χαμηλή κατσαρόλα, αυτό που ονομάζουμε και νταβά, διαμέτρου 24 και ύψους 7 εκατοστών, με χωρητικότητα 3,2 λίτρα. Από την πιο καλή σειρά της γνωστής γαλλικής φίρμας, με πάχος χαλκού 2,5mm και ανοξείδωτο εσωτερικό, βαριά, με μαντεμένια χερούλια, εξαιρετικά ποιοτική και, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, πανέμορφη.




Τώρα που είναι καινούργια έχει μια εντυπωσιακή γυαλάδα, που προβλέπεται να φύγει πολύ σύντομα, αφού ήδη το πρώτο μαγείρεμα άφησε τα σημάδια του. Κανένα πρόβλημα, όπως και με τα υπόλοιπα χάλκινα που έχω, δεν πρόκειται να τη γυαλίσω ποτέ.
Μόλις την έπιασα στα χέρια μου, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό να μαγειρέψω ήταν ένα ριζότο. Δεν πέρασε και πολύς χρόνος, ίσα μέχρι να πεταχτώ στην αγορά να πάρω τα υλικά και κατευθείαν μπήκε στην φωτιά. 
Κλασσική συνταγή λοιπόν, χωρίς καμιά ιδιαίτερη πρωτοτυπία αλλά πάντα τόσο νόστιμη... Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια.

Υλικά: 200γρ ρύζι arborio
          ένα μεγάλο κρεμμύδι
          ένα μικρό ποτήρι λευκό κρασί
          400γρ ζωμός κότας
          20γρ αποξηραμένα μανιτάρια porcini
          150γρ μανιτάρια λευκά
          200γρ λεπτά πράσινα σπαράγγια
          μια σκελίδα σκόρδο
          μια γενναία χούφτα παρμεζάνα
          50+10+10γρ βούτυρο φρέσκο σε κυβάκια
          δύο κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
          λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

Για το ριζότο προτιμώ να χρησιμοποιώ ρύζι carnaroli ή vialone nano, χωρίς να με χαλάει βέβαια και μια καλή καρολίνα. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα χρησιμοποίησα arborio... Όλα δουλεύουν μια χαρά.





Ξεκινάω με τα σπαράγγια. Τα πλένω και κόβω το κομμάτι εκείνο της βάσης που είναι πιο σκληρό και ξυλώδες. Αυτά τα κομμάτια τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με περίπου μισό λίτρο νερό και τα βράζω μαζί με το ένα κλαράκι θυμάρι. Έτσι έχω ζεστό νερό αν χρειαστώ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά με άρωμα σπαραγγιών και θυμάρι. Παράλληλα ζεσταίνω το ζωμό κότας να είναι έτοιμος.
Σε ένα μπωλ βάζω τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα περιχύνω με λίγο ζεστό ζωμό, μέχρι να τα σκεπάζει, προκειμένου να ενυδατωθούν. Ο ζωμός θα πάρει σκούρο χρώμα και απίστευτο άρωμα από τα μανιτάρια και εννοείται θα χρησιμοποιηθεί και αυτός στο φαγητό.






Ξεκινάω το ριζότο. Ρίνω λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Σειρά έχει το ρύζι, που το αφήνω αρκετή ώρα μόνο με το κρεμμύδι, σα να μαγειρεύεται από τα υγρά του κρεμμυδιού. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις σωθούν τα υγρά αρχίζω να προσθέτω τους ζεστούς ζωμούς, οπωσδήποτε όλο αυτόν από τα μανιτάρια και της κότας και όσο χρειαστεί από το νερό των σπαραγγιών, ενώ ρίχνω και τα αποξηραμένα μανιτάρια που τα ψιλοκόβω. Ανακατεύω που και που αλλά όχι συνεχώς όπως προτείνει η παράδοση του ριζότο, καθώς δεν βρίσκω διαφορά και εξάλλου έχω να ετοιμάσω τα φρέσκα μανιτάρια και τα σπαράγγια.
Τις ξυλώδεις βάσεις από τα σπαράγγια τις πετάω αφού πάρω το ζωμό τους, δε μου χρειάζονται άλλο. Το υπόλοιπο τμήμα τους το βάζω στο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά με τα δέκα γραμμάρια βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Δεν συμπληρώνω νερό, απλά χρησιμοποιώντας το καπάκι στην ουσία αχνίζω τα σπαράγγια στο ίδιο τους το ζουμί. Μόλις μαλακώσουν και είναι έτοιμα, ρίχνω μερικές σταγόνες λεμόνι. 
Κόβω τα φρέσκα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, ζεσταίνω πολύ το μαντεμένιο τηγάνι με λίγο λάδι και τα ρίχνω να σωταριστούν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω ένα κλαράκι θυμάρι. Λίγο πριν γίνουν ρίχνω και τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση, προσέχοντας να μην καεί. Τα μανιτάρια δεν πρέπει να είναι πολλά στο τηγάνι, οριακά σε μία στρώση,  γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και δεν θα πάρουν ωραίο χρώμα. 






Μόλις γίνουν φτιάχνω τη σαλτσούλα τους ρίχνοντας λίγο νερό και 10 γραμμάρια βούτυρο, ενώ τα αποσύρω από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ το ριζότο έχει γίνει, όσο πρέπει al dente και ζουμερό. Είναι η ώρα της παρμεζάνας και του βουτύρου, φυσικά εκτός φωτιάς, ανακατεύω, διορθώνω το αλάτι, σκεπάζω με το καπάκι και το αφήνω δύο λεπτά να ηρεμήσει.
Σερβίρισμα λοιπόν. Μια γεμάτη κουτάλα ριζότο, μπόλικα σωταρισμένα μανιτάρια από πάνω και τελείωμα με τις κορυφές των σπαραγγιών.





Είναι ένα κλασσικό πιάτο, βαθιά νόστιμο και πολύ έντονο. Τα αποξηραμένα μανιτάρια απογειώνουν το αρωματικό αποτέλεσμα και, ενώ είναι πάρα πολύ ακριβά, χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα για να κάνουν τη δουλειά τους, οπότε τα χρησιμοποιούμε άφοβα. Τα φρέσκα μανιτάρια δεν έχουν βράσει μέσα στο ριζότο, γεγονός που τα κάνει πολύ πιο νόστιμα, ενώ στο πιάτο η γεύση τους ταιριάζει απόλυτα με αυτή των αποξηραμένων. Και έρχονται οι κορυφές των σπαραγγιών, με τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά τους ενισχυμένα στο έπακρο με το μαγείρεμά τους χωρίς νερό, να συμπληρώσουν αρμονικά το όλο πιάτο.
Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, ξεκίνησα να μαγειρεύω με σκοπό να χρησιμοποιήσω την καινούργια μου κατσαρόλα και κατέληξα να έχω χρησιμοποιήσει επιπλέον δύο τηγάνια και δύο κατσαρολάκια. Δεν πειράζει όμως, όλα τα στάδια ήταν εντελώς απαραίτητα. Αυτό που καταευχαριστήθηκα όμως ήταν το κυρίως ριζότο. Ναι, η κατσαρόλα κάνει τη διαφορά και μαγειρεύει τέλεια, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις, ήδη πολύ ψηλές λόγω...αναμονής, προσδοκίες μου.
Δηλαδή εάν το έκανα σε κάποια άλλο σκεύος μου δεν θα γινόταν έτσι; Μααα, εννοείται πως ναι, έχω και άλλα πολύ ποιοτικά κατσαρολικά. Εξάλλου, καταλήγω ότι μάλλον τα εργαλεία δεν κάνουν το μάστορα. Του φτιάχνουν όμως τη διάθεση, γι' αυτό και δε μετανιώνω στιγμή που την αγόρασα.  

14 σχόλια:

  1. Υπακούοντας στην- ορθή-παραίνεσή σου να χρησιμοποιώ το ανάλογο post, για σχετικές με το θέμα του συνομιλίες,σπεύδω να ξαναπιάσω το φλέγον-για μένα τουλάχιστον-θέμα της πολυπόθητης χάλκινης κατσαρόλας ή σωτέζας.
    Ο μόνος λόγος που με έχει συγκρατήσει από την αγορά της(εκτός από την τιμή βεβαίως,βεβαίως) είναι οι παρατηρήσεις που διάβασα σε διάφορα διεθνή , εξειδικευμένα, μαγειροσάϊτς βάσει των οποίων η χρήση της σε κεραμεική κουζίνα δεν λέει.Θέλει,λένε, να υπάρχει και μια εξτρά μαντεμένια βάση που θα τη βάζουμε πάνω στο κεραμεικό μάτι για να διαχέεται σωστά η θερμότητα στο χάλκινο σκεύος.
    Αυτά γράφουν οι διάφοροι εξπέρ, οι οποίοι συχνά διυλίζουν τον κώνωπα .
    Προσωπικά θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο τη γνώμη ενός μή επαγγελματία μάγειρα που χρησιμοποιεί αυτό το σκεύος σπίτι του και θέλω πολύ απλά να μου πεί:
    - Η απόδοση που έχει το χάλκινο σκεύος πάνω στο κεραμεικό μάτι είναι καλύτερη,διαφορετική, από τα συνηθισμένα ανοξείδωτα με χοντρό πάτο?Δηλαδή αξίζει το έξοδο για να το αποκτήσω?
    -Έχει πάθει τίποτα ο πάτος του χάλκινου από την επαφή του με το κεραμεικό μάτι?
    -Έχει πάθει τίποτα το μάτι?
    -Τα μαντεμένια χερούλια ζεσταίνονται πολύ? Τα ορειχάλκινα καίνε πράγματι πολύ περισσότερο? Τάχεις δοκιμάσει?

    Βρήκα στο ΑΜΑΖΟΝ Ισπανίας τη σωτέζα της καλής σειράς, 6506 κλπ, σε πολύ χαμηλή τιμή κάτω από 200 ευρω ...


    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταιγισμός ερωτήσεων. Με τη σειρά λοιπόν. Η απόδοση είναι διαφορετική αλλά σε σχέση με ένα πολύ καλό ανοξείδωτο (σχεδόν αντίστοιχης τιμής) δεν είναι καλύτερο, είναι διαφορετικό. Ζεσταίνεται πιο γρήγορα αλλά και κρυώνει πιο πολύ όταν πέσει το φαγητό μέσα (αυτό το χαρακτηρηστικό αφορά κυρίως το τηγάνι). Δουλεύουν όλα τέλεια στο μάτι, δε χρειάζονται μαντεμένια βάση παρά μόνο για τις επαγωγικές εστίες, δεν έχει πάθει τίποτα ο πάτος τους, εκτός από το μεγάλο πλακερό (28cm) που δεν είναι εντελώς επίπεδο αλλά ζεσταίνεται μια χαρά όλο, μαγειρεύω μια χαρά ακόμα και στο μάτι. Εννοείται πως και τα μάτια δεν έχουν πάθει τίποτα... Τα χερούλια ζεσταίνονται πολύ, εκτός από τα γρήγορα τηγανίσματα που δεν προλαβσαίνουν να ζεσταθούν, σε κανονικά μαγειρέματα θέλουν γάντι. Τα μαντεμένια θα ζεσταθούν μερικά δευτερόλεπτα αργότερα οπότε αποφασίζεις αποκλειστικά με βάση την αισθητική (τα προτιμώ). Σχεδόν όλα μου τα σκεύη δεν έχουν πλαστικές λαβές για να μπορώ να τα βάζω στο φούρνο, οπότε έχω συνηθίσει μα τα πιάνω πάντα με το ειδικό τετράγωνο πανάκι. Αν την βρήκες τόσο έπρεπε να την πάρεις, πλέον κάνει 300... Εν κατακλείδι το συγκεκριμένο είναι τέλειο, χαίρομαι πολύ που το έχω, δε μετανιώνω στιγμή που το πήρα και ταίριαξε κατευθείαν στο μαγειρικό μου στυλ. Είχα ήδη όμως άλλα χάλκινα ενώ το τηγάνι άργησα λίγο να το εκτιμήσω, το μικρό κατσαρολάκι πάρα πολύ καλό αλλά τις δουλειές που κάνει τις κάνει και το κατσαρολάκι του ΙΚΕΑ με το 1/10 της τιμής. Η αίσθηση όμως; Μήπως τελικά μετράει πιο πολύ η χαρά της χρήσης από την ψυχρή χρηστικότητα; Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του. Ελπίζω να βοήθησα και αν το πάρεις πες μου εντυπώσεις. Και κάτι τελευταίο. Δεν τα γυαλίζω ποτέ και πλέον έχουν εντελώς άλλο, πιο σκούρο χρώμα. Η αρχική λάμψη δεν έρχεται με τίποτα, αν αυτό αναζητάς είσαι σε λάθος σημείο. Δες την ανάρτηση "το τέλος του κόσμου" του Οκτωβρίου του '12 που λέω για το τηγάνι και το καθάρισμα.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή πάντα η καλύτερη λύση είναι τα τα δεις από κοντά και να τα δοκιμάσεις, αν σε φέρει ο δρόμος σου προς τα βόρεια, θα χαρώ να έρθεις να τα δεις, να μαγειρέψουμε, να φάμε και να κουβεντιάσουμε εκτενέστερα για την χρησιμότητα, ή όχι..., τέτοιων εξεζητημένων προϊόντων.

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά σ΄ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντηση που με βοήθησε πάρα πολύ να βάλω τις σκέψεις μου και τις επιθυμίες μου σε τάξη!
    Το κακό είναι οτι δεν έχω δεί ποτέ και πουθενά στην Αθήνα αυτά τα σκεύη, για να έχω μια σωστή εικόνα. Μόνο κάτι υπέροχες φωτό , π.χ η δική σου κατσαρολίτσα αλλά και άλλες σε ξένα περιοδικά ΄πάνω σε παλιομοδίτικες στόφες σε αρχοντικά της Προβηγκίας ή στις κουζίνες επώνυμων σεφ και ούτω καθ΄εξής...οπότε καταλαβαίνεις..τα βλέπεις και παθαίνεις..
    Αν κανείς γνωρίζει οτι τα εισάγει κάποιος εδώ, ας μου κάνει τη χάρη να το γράψει.

    Καταλαβαίνω βέβαια οτι αυτό που με συνεπαίρνει είναι η εικόνα τους και όχι η χρηστικότητα.

    Έλα όμως που ξέρω οτι εφόσον πείσω τον εαυτό μου οτι πρόκειται για αξεπέραστο εργαλείο-ορθολογικό άλλοθι ,αν με καταλαβαίνεις- τότε πιό εύκολα θα ξοδέψω αυτά τα λεφτά, χωρίς τύψεις, με δεδομένο οτι τα ντουλάπια μου είναι γεμάτα από κάθε λογής τσομπλέκι που μου γυαλίζει και με αιχμαλωτίζει αισθητικά κατά καιρούς...και δεν ησυχάζω αν δεν το αποκτήσω...τί χούϊ κιαυτό Χριστέ μου..

    Το Amazon.es διαθέτει το μοντέλο 24 εκατ. της σωτέζας 6502.24 προς 190 ευρω, από τον Άγγλο εισαγωγέα/διακινητή της Mauviel, και συνήθως έχει και τα φθηνότερα μεταφορικά από τα άλλα Αmazon της Ευρώπης.Το σκέφτομαι για το Πάσχα..

    Σε κάθε περίπτωση,ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να τα δω από κοντά και να γνωριστούμε! Πολύ θα το ήθελα.Σκέψου οτι έχω 4-5 χρόνια να ανέβω στην πατρίδα μου τη Σαλονίκη .Λέω όμως μήπως να το φέρετε μαζί σας στην Αθήνα την επόμενη φορά που θα έλθετε με τη μικρή σας και να μαγειρέψουμε εδώ? Θα το χαιρόμουν πολύ.Θα σου έδειχνα και όσα περίεργα και μοναδικά ίσως κουζινικά έχω συσσωρεύσει.
    Και πάλι ευχαριστώ.
    Λίζα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω δει πουθενά στην Ελλάδα, δυστυχώς. Με παρεξήγησες λίγο. Ναι, είναι πανέμορφο, ναι, το παίρνουμε για την εικόνα αλλά σίγουρα ΝΑΙ, είναι και τέλειο και χρηστικότατο μαγειρικά. Έχω και γω όμορφα πλην όμως άχρηστα κουζινικά και αυτά σίγουρα δεν ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. Τα χρησιμοποιώ καθημερινά, μαζί με τα μαντέμια μου, από τα πιο εξεζητημένα πιάτα μέχρι μια απλή ομελέτα, και το χαίρομαι πραγματικά γιατί, κυρίως, φέρνουν σε πέρας τη δουλειά ακριβώς όπως την έχω στο νου μου. Για κάθε αποτυχία σίγουρα φταίω εγώ και όχι αυτά τα σκεύη και αυτό μου αρκεί.
      Όταν ερχόμαστε Αθήνα είμαστε έξι, δύο γονείς, δύο μικρές και δύο ζώα...σε ένα μικρούλι αυτοκινητάκι, οπότε δύσκολα να μεταφέρω τα σκεύη... Από την άλλη μπορεί προς το τέλος της χρονιάς να μετακομίσουμε στην Αθήνα, η δουλειά όμως θα αποφασίσει. Μέχρι τότε θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε είτε στο Λιτόχωρο είτε στα νότια.

      Διαγραφή
  3. OK!Noμίζω εσύ βλέπεις το e-mail μου, οπότε στείλε μήνυμα όταν είναι να έρθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, ο blogger δεν εμφανίζει τα e-mail όταν δηλώνονται "ανώνυμος". Θα επικοινωνήσουμε μέσω σχολίων.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, Χρόνια πολλά. Θα ήθελα τη γνώμη σου, σε παρακαλώ, για την παρακάτω προσφορά:
    http://www.amazon.com/gp/product/B001E96K7I/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&tag=allcookwarefind-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B001E96K7I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ πλέον αντικολλητικά, δεν μου λείπουν καθόλου οπότε και δεν θα είμαι αντικειμενικός. Επίσης, ενώ η τιμή είναι καλή, υπολόγισε και τους φόρους που θα πληρώσεις στο τελωνείο, μπορεί να αυξηθεί πολύ το τελικό ποσό. Και τέλος, ποτέ δεν συμπάθησα τα έτοιμα σετ. Προτιμώ να διαλέγω ένα ένα ακριβώς αυτό που θέλω. Από την άλλη πάντα λέω ότι αν σου αρέσουν πάρ' τα, σκίσ' τα στη χρήση και έτσι θα αξίζουν τα λεφτά τους...

      Διαγραφή
  5. Έχω στην κουζίνα μου χαλκινο σκεύος νταβά 28cmπρόσφατα αγορασμένο από κατάστημα οικιακών ειδών γνωστής εταιρείας. Μετά τα πρώτα μαγειρέματα άλλαξε το χρώμα του πάτου και το εσωτερικό του καπακιού στην περίμετρο του.Δείχνει σαν να έχει οξειδωθεί και φοβάμαι να την χρησιμοποποιησω. Γνωρίζω ότι έχει ανοξείδωτη επίστρωση και την χρησιμοποιουσα προσεχτικά αλειφοντας τα εσωτερικά μέρη με λάδι όπως κάνω και με τα μαντεμινα σκεύη π.χ. wok..εξωτερικά παραμένει σε άριστη κατάσταση. Συντηρητής γανωτής επιμένει ότι θέλει γάνωμα και μου ζητάει 30 ευρώ για την εργασία. Φοβάμαι ότι θα καταστραφεί και θα θέλει συνέχεια γάνωμα. Ξέρει κάποιος να με συμβουλευσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει ανοξείδωτη επίστρωση τότε δεν θέλει γάνωμα αλλά και ούτε θέλει λάδωμα όπως τα μαντέμια. Δεν θέλει τίποτα, μόνο χρήση...

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ! Πώς μπορώ να αναρτήσω φωτογραφία της με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πώς να στείλεις φωτογραφία, στείλε μου μήνυμα στο facebook, cleomenis zosimas. Αν είναι ανοξείδωτο το εσωτερικό δεν θέλει τίποτα.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα είναι ελεύθερα, αφού πρώτα λογοκριθούν...