tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post3143069993117045348..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Από τη Σίφνο στο Λιτόχωροcleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-23590839040456001042014-12-02T13:54:17.167+02:002014-12-02T13:54:17.167+02:00Καλησπέρα. Εδώ που βρίσκομαι αγοράζω χύμα από ένα ...Καλησπέρα. Εδώ που βρίσκομαι αγοράζω χύμα από ένα μαγαζάκι που φέρνει ρεβύθια από τα Φάρσαλα που είναι καλά. Από το σούπερ μάρκετ δεν έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις, συνήθως παίρνω την ιδιωτική ετικέτα του Βασιλόπουλου και κατά κανόνα είναι καλά.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-23272370412638741472014-12-02T09:12:26.796+02:002014-12-02T09:12:26.796+02:00Καλημέρα!Πρόσφατα ανακάλυψα το blog και έχω πάθει ...Καλημέρα!Πρόσφατα ανακάλυψα το blog και έχω πάθει πλάκα! Μέσα σε σύντομο χρόνο έμαθα πόσα πράγματα που αγνοούσα. Συγχαρητήρια για το μεράκι και το χρόνο που αφιερώνεις για να την απόλαυση την δικιά σου και την δικιά μας!! Μιας και εμένα μου αρέσει το φαγητό και πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από την καλή πρώτη ύλη. Μπορείς να μοιραστείς ποιες εταιρείες προτιμάς,αν δεν είναι χύμα, στα όσπρια;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-11823415138784768142013-12-29T00:30:31.259+02:002013-12-29T00:30:31.259+02:00Το βρόχινο νερό είναι όντως το καλύτερο για το μαγ...Το βρόχινο νερό είναι όντως το καλύτερο για το μαγείρεμα των οσπρίων αλλά δεν γίνεται στην πόλη, άσε που πρέπει να έχει προβλεφθεί τρόπος συλλογής του. Είσαι τυχερή που μπορείς να το χρησιμοποιείς στο χωριό. <br />Ο συγκεκριμένος τρόπος καπνίσματος είναι εντελώς ψυχρός, δεν ανεβαίνει καθόλου η θερμοκρασία και το νερό παραμένει κρύο, γιατί η φωτιά σβήνει αμέσως μόλις κλείσει το καπάκι και μένει μόνο ο καπνός. Και ναι, το νερό απορροφάει πολύ εύκολα τα αρώματα του καπνού, αν και όχι τόσο όσο το λίπος, και η δουλειά γίνεται μια χαρά. Δοκίμασέ το και πες μας την ιδανική μπύρα για συνοδεία...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-29634482764099457902013-12-20T08:50:04.432+02:002013-12-20T08:50:04.432+02:00Στολίζει την κουζίνα!!! :-) Δεν μπορούσα να το πετ...Στολίζει την κουζίνα!!! :-) Δεν μπορούσα να το πετάξω με τίποτα!crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-74599278225906480072013-12-14T21:16:33.361+02:002013-12-14T21:16:33.361+02:00Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και επειδή α...Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και επειδή αγαπώ τα ρεβύθια αλλά και επειδή έμαθα κάτι που με άφησε "κόκκαλο", δηλαδή το καπνιστό νερό!! Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή υποθέτω πως το νερό παίρνει το άρωμα του καπνού και δεν βράζει επειδή είναι χαμηλή η θερμοκρασία.<br />Όσο για το σκεύος, φαίνεται πως αξίζει να το αποκτήσει κανείς. Βρόχινο νερό πάντως χρησιμοποιώ πάντα στο χωριό και για ρεβύθια και για όλα τα όσπρια και πάντα χυλώνουν και βράζουν ιδανικά.paraxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-19447138346183537512013-12-14T21:10:36.916+02:002013-12-14T21:10:36.916+02:00Το νερό στη συσκευασία γράφει ότι δεν είναι πόσιμο...Το νερό στη συσκευασία γράφει ότι δεν είναι πόσιμο, νομίζω όμως ότι οφείλεται στο ότι το αποσταγμένο δεν είναι πόσιμο, είναι απαραίτητα τα άλατα στο νερό για να πίνεται και όχι στο ότι περιέχει βλαβερές ουσίες. Έχω φτιάξει φασολάδα στο τζάκι στη μεγάλη πήλινη γάστρα, όχι στη σκεπασταριά. Έγινε πολύ ωραία αλλά δεν πήρε άρωμα καπνού, μάλλον χρειάζεται τον κλειστό χώρο του ξυλόφουρνου για να συμβεί, γι' αυτό και δεν ξαναέκανα, εξάλλου δεν έχουμε τζάκι εδώ και καιρό. Αν η ζέστη είναι αρκετή εκεί που λες θα το διαπιστώσεις πολύ γρήγορα και θα κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις. Σε κάποια φάση που την πλησίασα αρκετά στη φωτιά έβραζε πολύ δυνατά, οπότε έχεις αρκετές επιλογές θερμοκρασίας.<br />Κράτα μας ενήμερους για το αποτέλεσμα, πάντα μου αρέσουν τέτοιοι πειραματισμοί.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-19218100610274366992013-12-14T20:44:47.121+02:002013-12-14T20:44:47.121+02:00Eξαιρετική ιδέα το καπνισμένο νερό!!
Τώρα το νερό ...Eξαιρετική ιδέα το καπνισμένο νερό!!<br />Τώρα το νερό για σιδέρωμα...δεν ξέρω, τόχω σκεφτεί κι εγώ για ρεβύθια αλλά είναι όντως πόσιμο??<br />Στη Σίφνο πάντως, όπου παραθέριζα ανελλιπώς τα τελευταία-προ κρίσης βεβαίως,βεβαίως -15 χρόνια, έβαζαν βρόχινο ή εμφιαλωμένο.<br />Τη σκεπασταριά την έχω κι εγώ γυαλωμένη και σκέφτομαι να φτιάξω μια φασολάδα στο τζάκι, να σιγοψήνεται πάνω σ΄ένα τριποδάκι, δίπλα στη σχάρα όπου τοποθετώ τα ξύλα.Η ζέστη μου φαίνεται αρκετή.Θα δείξει.<br /><br />Λ.ΣAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-83900972144311890742013-12-14T16:54:58.288+02:002013-12-14T16:54:58.288+02:00Όπως λέω και στο κείμενο, νομίζω ότι την προτείνου...Όπως λέω και στο κείμενο, νομίζω ότι την προτείνουν για αισθητικούς λόγους, γνωρίζοντας ότι ελάχιστοι θα την χρησιμοποιήσουν πραγματικά. Και όντως, ποιος θα έβαζε σε περίοπτη θέση μια μαυρισμένη σαν του γείτονά σου, μόνο εγώ ίσως, που τη δικιά μου, αν και όμορφη την έχω στο ντουλάπι. Προτιμήσεις... Το παλιό τι το έκανες; Μη μου πεις ότι το πέταξες, εκτός αν έσπασε.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-13071605686327171352013-12-14T10:54:24.055+02:002013-12-14T10:54:24.055+02:00Καλημέρα! Δεν είχα ακούσει ξανά για καπνιστό νερό!...Καλημέρα! Δεν είχα ακούσει ξανά για καπνιστό νερό! Πόσο μάλλον να το χρησιμοποιούσα για να φτιάξω ρεβυθάδα! Έκπληκτική ιδέα πάντως! Τα ρεβύθια φαίνονται ιδανικά!<br />Όσο για τη σκεπασταριά (ή τσικάλι όπως λένε οι Σιφνιοί), φέτος που αγόρασα καινούργια από το νησί, όλοι επέμεναν να αγοράσω σμαλτωμένη, όπως κι έκανα. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η δικιά σου είναι πολύ όμορφη!<br />ΥΓ: Οι χωρίς σμάλτο όντως ποτίζονται με τα χρόνια και στην κυριολεξία μοσχοβολάνε! (Ξαφνικά μου λείεπει το παλιό μου το τσικαλάκι...!)crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.com