tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post7763366271282720429..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Back to Lifecleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-70638144041969762022013-04-29T13:15:46.529+02:002013-04-29T13:15:46.529+02:00Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγιαΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγιαcleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-44268845535632605252013-04-29T12:20:02.674+02:002013-04-29T12:20:02.674+02:00Εξαιρετικός όπως πάντα!Εξαιρετικός όπως πάντα!Nikihttps://www.blogger.com/profile/12366284773521346302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-49538484439263367982013-03-24T20:58:52.585+02:002013-03-24T20:58:52.585+02:00Thank you, I appreciate your comment. My question ...Thank you, I appreciate your comment. My question is: how do you manage to read what I write -isn't it "all Greek to you"? If it's through Google translate or something, I figure it must have melted your brain -it can be really funny sometimes. cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-75467315797883135502013-03-24T20:32:34.539+02:002013-03-24T20:32:34.539+02:00Hello there! This is my first visit to your blog! ...Hello there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project <br />in a community in the same niche. Your blog provided us useful information <br />to work on. You have done a outstanding job!<br /><br />Also visit my web-site :: <a href="http://aaron655.livejournal.com/792.html" rel="nofollow">delicious</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-31662301484377089942012-11-03T13:05:55.841+02:002012-11-03T13:05:55.841+02:00Καταιγισμός ερωτήσεων. Σίγουρα χρειάζεται φρεσκάρι...Καταιγισμός ερωτήσεων. Σίγουρα χρειάζεται φρεσκάρισμα; Οι παλιοί είχαν μια φοβία με το χαλκό, μπορεί να είναι μια χαρά. Φέρτο να το δω και θα σου πω. Πάντως δύο γανωματήδες είναι στη χαλκέων και θα σου πάρουν περίπου 30-50 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος. <br />Δεν υπάρχει διαφορά, απλά το ξύδι ρυζιού είναι πιο ουδέτερο γευστικά, οπότε αφήνει ένα μικρό περιθώριο λάθους. Αν σου πέσει πολύ από το άλλο θα ξυνίσει με άσχημη γεύση, θέλει προσοχή. Δεν έχω δοκιμάσει να ανοίξω φύλλο με λάδι, ξέρω ότι γίνεται αλλά σαφώς πιο δύσκολα. Όταν χρησιμοποιώ λάδι, μόνο για τις χορτόπιτες, σε όλες τις άλλες βάζω βούτυρο, ανοίγω ένα ένα τα φύλλα και τα λαδώνω καθώς τα στρώνω στο ταψί.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-15328511305940320152012-11-03T06:25:30.850+02:002012-11-03T06:25:30.850+02:00Ερώτηση Νο1: βρήκα κι εγώ ένα ταψί στην αποθήκη το...Ερώτηση Νο1: βρήκα κι εγώ ένα ταψί στην αποθήκη του χωριού (αυτό που λέγανε "σινί") και το κουβαλάω στο αμάξι για να το δώσω κάπου για ένα φρεσκάρισμα, ξέρεις που, εδώ στην Θεσσαλονίκη?<br />Ερώτηση Νο2: υπάρχει διαφορά εάν στη ζύμη χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο ξύδι (π.χ. από κρασί, μηλόξυδο)αντί για ξύδι ρυζιού?<br />Ερώτηση Νο3: υπάρχει διαφορά εάν στα φύλλα χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο ή χρειάζεται αυτό επειδή παγώνει και είναι πιο στερεό ως υφή?<br />Τα σέβη μου! Λία Π. (Νο 1) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-56173293723704170552012-08-28T23:00:59.414+02:002012-08-28T23:00:59.414+02:00Dear Cleomenis,
you certainly deserve a golden sko...Dear Cleomenis,<br />you certainly deserve a golden skoufos!!! As for the tapsi, thank god you haven't visited my parents house! And I have a difficult question for you: Where was I when you made this magnificent prassokimadopita?? E? <br /><br />cumbaritaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-28529474148481329112012-08-21T23:39:48.191+02:002012-08-21T23:39:48.191+02:00Για φαντάσου τι μπορεί να προικοθηρεύσει ένας γαμπ...Για φαντάσου τι μπορεί να προικοθηρεύσει ένας γαμπρός!!. ΄Ενα ταψί τουλάχιστον 60 χρόνων και ολίγον αγάνωτο! Πάντως, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το εν λόγω λάφυρον, έχει ψήσει και κάτω από τη γάστρα, ένα είδος σιδερένιου ημισφαιρικού σκευάσματος (δυστυχώς είναι δύσκολο να θηρευτεί αυτή λόγω μεγέθους και δυσκολίας χρήσης της στα σύγχρονα σπίτια) αμέτρητες φορές έως και τη δεκαετία του 1970. Πάντως, το ταψάκι, έτσι είναι το όνομά του και έτσι το φωνάζαμε λόγω μεγέθους, αν είχε αισθήματα θα χαιρόταν που επί τέλους έπαψε να εκτελεί τον άχαρο και αταίριαστο γι΄αυτό ρόλο του εξαρτήματος ψωμιέρας-μαϊμού και επιστρέφει στον ουσιαστικό του ρόλο. Και απολαμβάνει επίσης και τόση δόξα ως αντικείμενο θαυμασμού, ταξιδεύοντας τη φωτογραφία του στον κυβερνοχώροστο. Το φαντάζομαι να σκέφτεται κάτι ανάλογο με το 'Κάτθανε Διαγόρα.....",οδεύοντας προς τον παροπλισμό του, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό του "σεσημασμένου προικοθήρα" λάτρη της μαγειρικής. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-49512369980409393042012-08-21T00:48:50.606+02:002012-08-21T00:48:50.606+02:00Δε ξέρω αν "φταίει" η μηχανή ή αν όντως ...Δε ξέρω αν "φταίει" η μηχανή ή αν όντως το φύλλο είναι όσο λαχταριστό φαίνεται αλλά μια δοκιμή σίγουρα θα με πείσει οπότε περιμένω στο ακουστικό μου-ελπίζω όχι για πολύ ακόμα. Δε ζητάω πολλά, ένα μικρό (έστω και μισό) κομματάκι....<br />Χρυσοπούλι<br />Υ.Γ. Επίσης μη ξεχνιόμαστε: παραμένω στη λίστα αναμονής για τα berger.Anonymousnoreply@blogger.com