tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post7361379669278755083..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Κοτόπουλο ψητόcleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-73817672783535935002014-10-29T19:04:02.608+02:002014-10-29T19:04:02.608+02:00Κόλαση το βούτυρο! Ας όψεται που είναι cosa non gr...Κόλαση το βούτυρο! Ας όψεται που είναι cosa non grata στο σπίτι, το χρησιμοποιώ υπό όρους!<br /><br />Ό,τι πίτες βάζω στο φου μπου τον τελευταίο καιρό είναι με το δικό σου φύλλο. Έχω φτιάξει σε χαρτάκι τις αναλογίες ανάλογα με το ταψί ή ποσότητα που θέλω. <br /><br />Του παλιού τσικαλιού του λείπει το ένα χέρι αλλά αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί με τις ρεβυθάδες του χειμώνα. Του χρόνου, στο νησί, θα κάνω τη σωστή αγορά!crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-83042768502752970672014-10-28T11:45:35.807+02:002014-10-28T11:45:35.807+02:00Είδες που σου έλεγα από πέρυσι ότι οι ντόπιοι προτ...Είδες που σου έλεγα από πέρυσι ότι οι ντόπιοι προτιμούν χωρίς σμάλτο αλλά προτείνουν με σμάλτο γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος τις έχει μόνο για ομορφιά; Όχι εμείς όμως... Ευκαιρία τώρα που ράγισε το παλιό να το βάλεις όμορφα όμορφα στο βάθρο του της αποστρατείας και να πάρεις ένα καινούριο, pure thing, και μετά εγώ θα ζηλεύω...<br />Το βούτυρο κοτόπουλου είναι το πιο παρανοϊκά χοληστερινούχο και νόστιμο πράμα στον κόσμο. <br />Χαίρομαι που σε βόλεψε η ζύμη για φύλλο, να μας δείξεις κάτι με δαύτο.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-27320266405328423542014-10-28T11:28:38.759+02:002014-10-28T11:28:38.759+02:00Δεν έχω λόγια! Το βλέπω, με την τόσο όμορφη πετσού...Δεν έχω λόγια! Το βλέπω, με την τόσο όμορφη πετσούλα- δεν καταλαβαίνω τον κόσμο που δεν τρώει την ψημένη πετσούλα- κι ειλικρινά -και ζητώ συγγνώμη για την έκφραση- μου τρέχουν τα σάλια! Κι αυτό το βούτυρο κοτόπουλου! ΑΥΤΟ!<br /><br />Λοιπόν, έχω νέα για τα τσικάλια- το δικό σου, παρεμπιπτόντως, έχει γίνει πανέμορφο! Στη Σίφνο έπιασα κουβέντα με την κυρία που οδηγούσε το ταξί και μας πήγαινε στο λιμάνι. Ούτε που θέλει να ακούει για σμαλτωμένες. Μου είπε ότι έχουν γίνει της μόδας επειδή πλένονται πιο εύκολα, αλλά καμία σχέση με τις παλιές παραδοσιακές χωρίς σμάλτο. Εν τω μεταξύ η δική μου η σμαλτωμένη ράγισε!!! :-( <br /><br /><br />ΥΓ: Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ πια τη δική σου συνταγή για φύλλο πίτας. Τέλειο! :-)crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-32592374874988730582014-10-26T19:11:48.587+02:002014-10-26T19:11:48.587+02:00Καλησπέρα. Να το κάνεις και θα φλύφεις και τα δάχτ...Καλησπέρα. Να το κάνεις και θα φλύφεις και τα δάχτυλά σου...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-3090440483688583232014-10-26T19:09:54.974+02:002014-10-26T19:09:54.974+02:00πωπωπωπω να γλυφουμε τα δαχτυλα μας! Εχω ξαναπει π...πωπωπωπω να γλυφουμε τα δαχτυλα μας! Εχω ξαναπει ποσο πολύ αγαπώ το κοτόπουλο!<br />Καλό υπόλοιπο Κυριακής!<br />Ariadni St.https://www.blogger.com/profile/16110997782265572771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-69350360062398282082014-10-26T10:54:59.948+02:002014-10-26T10:54:59.948+02:00Κάτι σημαντικό όμως, οι φούρνοι είναι εντελώς αναξ...Κάτι σημαντικό όμως, οι φούρνοι είναι εντελώς αναξιόπιστοι, ειδικά σ' αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε μπορεί να υπάρχει σημαντική απόκλιση στον χρόνο. Από ένα σημείο και μετά χρειάζεται συχνός έλεγχος της εσωτερικής θερμοκρασίας του κοτόπουλου με το θερμόμετρο.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-54977615012423462022014-10-26T10:46:21.626+02:002014-10-26T10:46:21.626+02:00Όλη η διαδικασία που περιγράφω, όπως έγραψα και στ...Όλη η διαδικασία που περιγράφω, όπως έγραψα και στην Ξανθή παραπάνω, είναι για τον ηλεκτρικό φούρνο. Στον ξυλόφουρνο υπάρχουν μικρές αλλαγές που δεν έχει νόημα να αναφέρω.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-62571718776865851822014-10-26T10:41:37.996+02:002014-10-26T10:41:37.996+02:00Μια διευκρίνηση χρειάζομαι για το ψήσιμο, όταν γρά...Μια διευκρίνηση χρειάζομαι για το ψήσιμο, όταν γράφεις στους 100 βαθμούς και 3 ώρες ψήσιμο εννοείς στο συνηθισμένο ηλεκτρικό φούρνο ή στο δικό σου?<br /><br />Λίζα Σ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-60721492668609391952014-10-26T10:21:21.531+02:002014-10-26T10:21:21.531+02:00Καλημέρα. Η άλμη είναι τέλεια σε όλα τα κρέατα, η ...Καλημέρα. Η άλμη είναι τέλεια σε όλα τα κρέατα, η διαφορά στη ζουμερότητα, το άρωμα (αν έχει μυρωδικά η άλμη) και στο τέλειο αλάτισμα είναι τεράστια. Ειδικά η γαλοπούλα αλλάζει εντελώς, εννοείται προς το καλύτερο. <br />Δεν ξέρω αν είμαστε τυχεροί με το χειμώνα που έχουμε γύρω μας, καθότι τζάκι δεν υπάρχει (τα ερκοντίσιον δουλεύουν στο φουλ). Η γίδα όμως πρέπει να γίνει, εδώ και λίγο καιρό ο καλός μου χασάπης μού τις δείχνει περήφανος και οφείλω να τις τιμήσω...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-76725399437735736482014-10-26T10:14:48.377+02:002014-10-26T10:14:48.377+02:00Η ανάρτηση αντάξια των πολυήμερων προσδοκιών μας!!...Η ανάρτηση αντάξια των πολυήμερων προσδοκιών μας!!Ένα θριαμβευτικό come back!<br />Θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες ειδικά για την εμβάπτιση στη σαλαμούρα.Ενδείκνυται νομίζω και για τη γαλοπούλα, πρωτοχρονιάτικη ή μή.<br />Καλό φθινόπωρο σε όλους μας.Εκεί σε σας ,τους τυχερούς, φαντάζομαι οτι θα καπνίζουν ήδη τα τζάκια.<br />Και η γίδα του Ολύμπου θα σιγοβράζει στη χύτρα...<br /><br />Λίζα Σ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-212171168426847802014-10-26T10:00:53.780+02:002014-10-26T10:00:53.780+02:00Καλημέρα. Όλη η περιγραφή που δίνω είναι για τον η...Καλημέρα. Όλη η περιγραφή που δίνω είναι για τον ηλεκτρικό φούρνο, όπου το έχω ψήσει πάρα πολλές φορές και σαν υφή και ζουμερότητα είναι ακριβώς το ίδιο. Το μόνο που αλλάζει είναι το έξτρα άρωμα του καπνού.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-67400879624690016662014-10-26T09:49:38.296+02:002014-10-26T09:49:38.296+02:00Καλημέρα, τυχερός που έχεις αυτό το φούρνο.
Πιστεύ...Καλημέρα, τυχερός που έχεις αυτό το φούρνο.<br />Πιστεύω ότι θα γίνεται και στον ηλεκτρικό αλλά άλλη η νοστιμιά σε αυτό το φούρνο.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.com