tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post6882316102478859726..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Ένα δάκρυ...cleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-7922556292791475012016-03-07T11:29:00.610+02:002016-03-07T11:29:00.610+02:00Να είμαστε καλά πρώτα, σκέφτομαι να τα κάνω στο πά...Να είμαστε καλά πρώτα, σκέφτομαι να τα κάνω στο πάρτι της μικρής μου, mini burgers!Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-33788674155912748902016-03-07T03:26:45.123+02:002016-03-07T03:26:45.123+02:00Πολύ χαίρομαι, μπράβο...Πολύ χαίρομαι, μπράβο...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-80993431216060829502016-03-06T22:25:29.949+02:002016-03-06T22:25:29.949+02:00Τα φτιάξαμε απόψε τα ψωμάκια σου. Υπέροχα! Να είσα...Τα φτιάξαμε απόψε τα ψωμάκια σου. Υπέροχα! Να είσαι καλά με τις ωραίες συνταγές σου! Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-11425520007067258862015-12-10T20:16:23.702+02:002015-12-10T20:16:23.702+02:00Καλησπέρα. Αθετώ το λόγο μου και το δημοσιεύω γιατ...Καλησπέρα. Αθετώ το λόγο μου και το δημοσιεύω γιατί πρέπει να απαντήσω. Υπάρχουν κάτι παντέντες για καπνιστό αποτέλεσμα, με κυριότερο τον υγρό καπνό που θα βρεις σε κάποια ντελικατέσεν. Αν δοκιμάσεις αυτό που έκανα στα ρεβύθια με τον ντενεκέ, καλύτερα να βάλεις αρωματικά και όχι ξύλο, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Βέβαια, μην περιμένεις bark και τα συναφή, αυτά θέλουν ώρες να γίνουν, με το νερό που κάπνισα γίνεται γρήγορα. Όσο για το μαγαζί θα το ψάξω σίγουρα, ευχαριστώ...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-55297015454294436832015-12-10T00:52:53.980+02:002015-12-10T00:52:53.980+02:00Υπάρχει κάποιος κανόνας πότε να μην το βάλουμε στη...Υπάρχει κάποιος κανόνας πότε να μην το βάλουμε στην άλμη;<br />Θα το ξανακάνω μάλλον άμεσα για τις γιορτές (εκτός και αν καταλήξω σε μοσχάρι) και θα το βγάλω στους 68-70 βαθμούς να συγκρίνω αποτέλεσμα. Απλά για πιο εορταστικό αποτέλεσμα λέω να βάλω και αποξηραμένα φρούτα εσωτερικά.<br />Να σημειώσω ότι επειδή δεν είχα δυνατότητα για κάπνισμα χρησιμοποίησα καπνιστό αλάτι και πάπρικα αλλά δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν και το σπίτι από τη 1 το πρωί που έψηνα στο τέλος "βρομούσε". Διάβασα ωστόσο τη συνταγή με τα συφνέικα ρεβύθια και μου μπήκαν ιδέες για πειραματισμό.<br />Το μαγαζί λέγετε Νάξια επιλογή. Πρώτη φορά πήγα αλλά εντυπωσιάστηκα και με το κρέας που ήταν κατακόκκινο σαν μοσχάρι, ακόμα και μετά το ψήσιμο. και με το τυρί. Ένα αρσενικο πολύ ξερό που εννοείτε σπάει και σε καλή τιμή λίγο πάνω από 14€ (έχουμε κόλλημα με τα τυριά και ψάχνουμε διάφορα απαστερίωτα από Κρήτη είτε της τρύπας ή λιγότερο ώριμα που έχουν πηχτεί με σύκο και άλλα περίεργα).<br />Τέλος πήρα και πατάτες Νάξου και ακολούθησα τη συνταγή σου "σκέτη πατάτα"¨με μπόλικο σκόρδο όμως. πολύ εύκολες και νόστιμες. Μου έκανε και δώρο εννοείτε, αρκετό κόκκαλο από μοσχαρίσιο οσομπούκο που το έβαλα σκέτο στο φούρνο για το μεδούλι και γλύφονταν όλοι.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14154594264536486827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-75489057844392939972015-12-10T00:11:50.958+02:002015-12-10T00:11:50.958+02:00Καλησπέρα. Εξ ορισμού το μπούτι δεν έχει τόσο λίπο...Καλησπέρα. Εξ ορισμού το μπούτι δεν έχει τόσο λίπος όσο η σπάλα άρα θα γίνει και πιο στεγνό, θέλει άλλη διαχείριση, ίσως τύλιγμα από νωρίς ή και άμεσα ή το καλύτερο νομίζω είναι το ψήσιμο σε κλειστή γάστρα. Η άλμη έχει πολλά πλεονεκτήματα σε όλα τα κρέατα αλλά και τα ψάρια. Εν τάχει, βοηθάει να γίνει σωστό αλάτισμα (εύκολο να αλατίσεις, δύσκολα να αλατίσεις με ακρίβεια...), αλλάζει τηνυφή του κρέατος (γίνεται πιο συνεκτικό, όχι πιο σκληρό), και τέλος βοηθάει στην διάχυση επιλεγμένων αρωμάτων στο κρέας (πολύ περισσότερο και σε περισσότερο βάθος από μια μαρινάδα). <br />Δεν μπορώ φυσικά να μη ρωτήσω ποιο είναι το μαγαζί που λες. Στείλε μου σχόλιο και δεν θα το δημοσιεύσω. cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-58487570592155769992015-12-09T23:56:12.494+02:002015-12-09T23:56:12.494+02:00Καλησπέρα σας,
Δοκίμασα τη συνταγή για το κρέας. Μ...Καλησπέρα σας,<br />Δοκίμασα τη συνταγή για το κρέας. Με μπούτι χοιρινό περίπου 6kg. Δυστυχώς μου παραψήθηκε μέχρι τους 75 βαθμούς και δεν βγήκε ζουμερό. αν και ήταν μαλακό.<br />Φταίει ίσως και ότι φούρνος μου είναι γκαζιού και δεν μπορεί να παίσει κάτω από τους 120 - 125 βαθμούς.<br />Το κρέας που βρήκα πάντως ήταν εκπληκτικό και μάλιστα στο ίδιο μαγαζί βρήκα και απαστερίετο ώριμο τυρί ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ.<br />Επειδή θα το δοκιμάσω πάλι αλλά και επειδή το βλέπω και σε άλλες συνταγές θέλω να μου πεις γιατί βάζουμε στην άλμη και πως λειτουργεί. Κανονικά με το αλάτι δεν θα έπρεπε να σκληρύνει? Δώσε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με την άλμη που από όσο γνωρίζω χρησιμοποιείτε εξίσου και σε μοσχάρι αλλά και πουλερικά.<br />Σε ευχαριστώ,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14154594264536486827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-60113227705795705962015-10-03T09:07:27.045+02:002015-10-03T09:07:27.045+02:00Καλημέρα. Σε 100γρ νερό, 6γρ αλάτι και 2γρ ζάχαρη....Καλημέρα. Σε 100γρ νερό, 6γρ αλάτι και 2γρ ζάχαρη. Άρα σε δύο λίτρα, που χρειάζονται στη δικιά μου μπασίνα για να σκεπάζει το κρέας, βάζω 120γρ αλάτι και 40γρ ζάχαρη.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-65022719659899280222015-10-03T08:33:54.554+02:002015-10-03T08:33:54.554+02:00Καλημέρα, ερωτηση, όταν λεμε αλμη 6% και ζαχαρη 2...Καλημέρα, ερωτηση, όταν λεμε αλμη 6% και ζαχαρη 2% τι εννοουμε?? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-6103941939521688762015-09-26T16:01:06.323+02:002015-09-26T16:01:06.323+02:00Καλησπέρα, το λέω στο κείμενο, είναι ολόκληρο το μ...Καλησπέρα, το λέω στο κείμενο, είναι ολόκληρο το μπροστινό μπούτι, η σπάλα.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-77253180785877513252015-09-26T15:09:48.794+02:002015-09-26T15:09:48.794+02:00καλησπέρα, το χοιρινό μπορείς να μας πεις τι κομμά...καλησπέρα, το χοιρινό μπορείς να μας πεις τι κομμάτι είναι?<br />Σκέφτομαι να το δοκιμάσω άμεσα αυτό το αργό ψήσιμο...<br />ευχαριστώAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14154594264536486827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-54237984041008889172014-06-21T16:18:48.619+02:002014-06-21T16:18:48.619+02:00Να είσαι αυθόρμητη. Εσύ θα μας ειδοποιήσεις, πάρε ...Να είσαι αυθόρμητη. Εσύ θα μας ειδοποιήσεις, πάρε και τη νονά μας και ελάτε.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-34766079099967384122014-06-21T15:05:46.597+02:002014-06-21T15:05:46.597+02:00Που δηλωνουμε συμμετοχη;Με βλεπω ηδη με τα μαχαιρο...Που δηλωνουμε συμμετοχη;Με βλεπω ηδη με τα μαχαιροπηρουνα(λεμε τωρα) στα χερια,την πετσετουλα στο λαιμο,τη...γλωσσα εξω και τα ματια γουρλωτα.Να περιμενω προσκληση τηλεφωνικα ή να ειμαι αυθορμητη;<br />ΧρυσοπουλιAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-66918237412338484442014-06-08T11:48:03.022+02:002014-06-08T11:48:03.022+02:00Εννοείται πως παίζει ρόλο και η διάθεση, γι' α...Εννοείται πως παίζει ρόλο και η διάθεση, γι' αυτό αποκτάει περισσότερη αξία όταν συμβαίνει απροειδοποίητα, χωρίς να το περιμένεις. <br />Αξίζει το ταξίδι, αλλιώς αναμονή του νέου έτους που μάλλον θα μας βρει στην Αθήνα. Πολύ μακριά, ποιος αντέχει να περιμένει...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-17545700871095771932014-06-08T11:25:39.715+02:002014-06-08T11:25:39.715+02:00Συμφωνώ με τον πρόλογο. Μερικές φορές (μάλλον λίγε...Συμφωνώ με τον πρόλογο. Μερικές φορές (μάλλον λίγες) νιώθεις λες και ζεις κάτι μαγικό. Και φυσικά ισχύει για τη μουσική (την τέχνη γενικότερα), όπως και για το φαγητό. Νομίζω όμως πως παίζει ένα ρόλο η διάθεσή μας, οι συνθήκες, η κατάλληλη στιγμή τέλος πάντων. <br />Το Υ.Γ. ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, είσαι μακριά όπως λέει και η Ξανθή αλλά από την άλλη όπως λες κι εσύ, αξίζει ένα μικρό ταξιδάκι!paraxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-12597109792512640402014-06-07T10:42:42.419+02:002014-06-07T10:42:42.419+02:00Καλημέρα. Δικαιολογίες. Τέσσερις ώρες με το τρένο,...Καλημέρα. Δικαιολογίες. Τέσσερις ώρες με το τρένο, που πολύ ευχαρίστως θα έκανα για κάτι τέτοιο.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-33263103471319690892014-06-07T10:35:25.878+02:002014-06-07T10:35:25.878+02:00Καλημέρα, είσαι λίγο μακριά για να έρθουμε αλλιώς ...Καλημέρα, είσαι λίγο μακριά για να έρθουμε αλλιώς ευχαρίστως θα ήθελα να δοκιμάσω και τα ψωμάκια αλλά και το κρέας!!<br />Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.com