tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post3041468087299939665..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Κολοκύθα και ασβέστηςcleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-83618013173206747882016-09-26T19:10:52.251+02:002016-09-26T19:10:52.251+02:00Ο ασβέστης πάει κατευθείαν στον πάτο της μπασίνας ...Ο ασβέστης πάει κατευθείαν στον πάτο της μπασίνας οπότε στην ουσία το κολοκύθι είναι όντως μες στο ασβεστόνερο. Ακόμα και με τα ανακατέματα, μετά από λίγο πάλι ο ασβέστης πάει στον πάτο. Βέβαια πάλι μπορεί να είναι πολύ, το τελικό αποτέλεσμα όμως ήταν πολύ καλό...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-34133672582107684102016-09-26T18:48:38.108+02:002016-09-26T18:48:38.108+02:00τον ασβεστη μην τον φοβάστε εγω τον δουλευω στην ο...τον ασβεστη μην τον φοβάστε εγω τον δουλευω στην οικοδομη χρονια,,χαχαχαχα αλλα και στα γλυκα κουταλιου ,, αλλα μου φανηκε οτι μπηκε πολυς ασβεστης για το κολοκυθι,,και δεν κραταμε τον ασβεστη παρα μονο το ασβεστονερο απο πανω..και μπορω να πω οτι ο ασβεστης μας κανει και καλο με αυτον τον τροπο ,,,,,,,πολυ καλη φωτογραφια... τελειο το βλεπω,,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10317413652712440847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-84893895350639240622016-05-26T13:12:43.241+02:002016-05-26T13:12:43.241+02:00Για το βερύκοκο δεν θέλω να ακούσω, θέλω να το δοκ...Για το βερύκοκο δεν θέλω να ακούσω, θέλω να το δοκιμάσω. Μόλις είναι έτοιμο ομιλώμεν...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-10327961412786370162016-05-26T13:11:57.727+02:002016-05-26T13:11:57.727+02:00Καλησπέρα. Έφτιαξα μια φορά συκαλάκι, όπου στο συκ...Καλησπέρα. Έφτιαξα μια φορά συκαλάκι, όπου στο συκαλάκι δεν χρησιμοποιείται ασβέστης αλλά γαλαζόπετρα, δε μου άρεσε καθόλου η διαδικασία, σε αντίθεση με το γλυκό που μας άρεσε πολύ. Πάντως για τα άλλα γλυκά αυτόν τον ασβέστη παίρνω, τον πολτό.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-32465483981816454932016-05-26T12:50:52.363+02:002016-05-26T12:50:52.363+02:00Και βερυκοκο θα κανω και θα σας πω...Και βερυκοκο θα κανω και θα σας πω...Silviahttps://www.blogger.com/profile/16997718539266732871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-8044817728729975542016-05-26T12:49:43.437+02:002016-05-26T12:49:43.437+02:00Αρχες Ιουνιου θα παραλαβω τα συκαλακια μου...απο ο...Αρχες Ιουνιου θα παραλαβω τα συκαλακια μου...απο ορεινο χωριο της Κοζανης..οι αγριες συκιες εκει τοτε βγαζουν συκαλακια για γλυκο...και θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα..και κατι τελευταιο γιατι σας ζαλισα...ασβεστη εγω παιρνω αυτον που ειναι σαν πολτος απο τα οικοδομικα υλικα...σωστα ? Γιατι κατι ακουσα οτι παιρνουν αυτον σαν πετρα και τον σβηνουν μονοι...Silviahttps://www.blogger.com/profile/16997718539266732871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-32171580075541155692016-05-21T16:19:30.045+02:002016-05-21T16:19:30.045+02:00Κάνε τις δοκιμές σου και πες μας το αποτέλεσμα, η ...Κάνε τις δοκιμές σου και πες μας το αποτέλεσμα, η γνώση είναι καλό να μοιράζεται... cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-66780760794442433552016-05-21T11:28:17.816+02:002016-05-21T11:28:17.816+02:00Εχω φαει κ ειναι πολυ ωραιο..αν δεν βαλω λιωνει το...Εχω φαει κ ειναι πολυ ωραιο..αν δεν βαλω λιωνει το βερυκοκο...και το συκο το φοβομουνα γιατι σκεφτομουνα πως θα τραβηξει λογω του οτι ειναι σαν σφουγγαρι..βλεπουμε..σ ευχαριστω πολυ Silviahttps://www.blogger.com/profile/16997718539266732871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-37282137092842504152016-05-21T08:04:07.471+02:002016-05-21T08:04:07.471+02:00Καλημέρα. Αν το ξεπλύνεις καλά δεν μένουν υπολείμμ...Καλημέρα. Αν το ξεπλύνεις καλά δεν μένουν υπολείμματα, ο ρόλος του είναι να δημιουργεί καινούρια φλούδα - κρούστα στο φρούτο. Στα βερύκοκα δεν το έχω δοκιμάσει,ούτε έχω φάει ποτέ ασβεστωμένο, δεν ξέω πώς θα γίνει.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-23097152121760300072016-05-21T00:01:18.601+02:002016-05-21T00:01:18.601+02:00Κλεομενη φαινεται τελειο το γλυκο σου...κι εγω φοβ...Κλεομενη φαινεται τελειο το γλυκο σου...κι εγω φοβαμαι τον ασβεστη αλλα επειδη μεσω του μπλογκ σε εκτιμω με επεισες..θελω να χρησιμοποιησω τον ασβεστη σε γλυκο βερυκοκο..παλι δεν υπαρχει προβλημα ετσι? Το λεω γιατι μπαινει κ στο εσωτερικο ο ασβεστης...καλη επιτυχία σε οτι κανειςSilviahttps://www.blogger.com/profile/16997718539266732871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-85495554590566620132014-03-14T12:13:08.149+02:002014-03-14T12:13:08.149+02:00Λάθος! Εδώ και τριάμιση λεπτά δεν φταρνίστηκα, ούτ...Λάθος! Εδώ και τριάμιση λεπτά δεν φταρνίστηκα, ούτε φύσηξα μύτη. Είμαι καλά!...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-12922797390072578752014-03-14T11:38:05.218+02:002014-03-14T11:38:05.218+02:00Επειδή οι γνώσεις μου στη μαγειρική είναι μάλλον λ...Επειδή οι γνώσεις μου στη μαγειρική είναι μάλλον λιγότερες και από του ... Όλιβερ, θα κάνω ένα ιατρικό σχόλιο: Σιγά που είσαι καλά... Ρώτα και εμάς τους "μάρτυρες" (διττή ερμηνεία) του βήχα και της ρινικής σου συμφόρησης!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-84588719530185976792014-03-09T13:35:47.508+02:002014-03-09T13:35:47.508+02:00Αν και μπορείς να πετύχεις τραγανό γλυκό χωρίς ασβ...Αν και μπορείς να πετύχεις τραγανό γλυκό χωρίς ασβέστη, πάλι όμως όχι τόσο πολύ, σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις αυτή την τεράστια διαφορά μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού, που πραγματικά είναι όλα τα λεφτά. Και όπως έγραψα, δεν τρως τον ασβέστη, ούτε καν υποπροϊόντα του. Ωραία τα πειράματα με τα λαχανικά, αναμένουμε αποτελέσματα. Και γω έχω στα σκαριά αλλά σε αλμυρές παρασκευές, και κατά προτίμηση σε ψητά λαχανικά, όπου θέλω να πετύχω το σκληρό κέλυφος με το λειωμένο εσωτερικό.<br />Οι γάτες και οι παπαγάλοι (στο μέλλον θα δείξω και την Τασούλα - lovebird που έχω) είναι τα αγαπημένα μου κατοικίδια.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-73583587914064197442014-03-09T13:10:50.746+02:002014-03-09T13:10:50.746+02:00Χμμ, ομολογώ πως κι εγώ στράβωνα με τον ασβέστη στ...Χμμ, ομολογώ πως κι εγώ στράβωνα με τον ασβέστη στα γλυκά (και γενικά σε κάτι που τρώγεται) αλλά οι φωτογραφίες σου όπου τα κομμάτια φαίνονται σαν γεμιστά λουκούμια, είναι σίγουρα πειστικές! Και μένα θα μου άρεσε αυτό, δηλ. τραγανό απέξω, μαλακό από μέσα. Γενικά πιστεύω πως αρκετά λαχανικά προσφέρονται για γλυκά του κουταλιού, έχω πειραματιστεί και θα πειραματιστώ κι άλλο πάνω σ' αυτό.<br />Εγώ με το κουτάλι τα τρώω όταν θέλω να φάω και το σιρόπι μαζί (π.χ. κεράσι, βύσσινο ή εσπεριδοειδή που το σιρόπι έχει πάρει αρκετά και από το άρωμα-χρώμα του φρούτου).<br /><br />Α και μην ξεχάσω: Κούκλος ο Όλιβερ, να τον χαίρεσαι! Έχω μια αδυναμία στις γάτες :) <br />paraxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-21322185571276698562014-03-08T18:37:53.520+02:002014-03-08T18:37:53.520+02:00Είδες λοιπόν διαφορές; Η μαμά μου και ο πεθερός μο...Είδες λοιπόν διαφορές; Η μαμά μου και ο πεθερός μου είναι ελαιοπαραγωγοί και ποτέ δεν χρησιμοποιούν ασβέστη στις ελιές, τις κάνουν σούπερ τραγανές διαλέγοντας τις καλές, πάντα θεωρούσαμε ότι τον βάζουν μόνο στις "κακές" αγοραστές για να κρύψουν τη μη διαλεγμένη ποιότητά τους. Από την άλλη μπορεί να μην έτυχε αλλά ποτέ δεν έφαγα αξιόλογα τραγανό γλυκό χωρίς ασβέστη. Ο καθένας τελικά μάλλον κρίνει ανάλογα με τα βιώματά του λοιπόν. cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-65622386810980911122014-03-08T18:29:47.103+02:002014-03-08T18:29:47.103+02:00Η πιο γνωστη χρηση του ασβεστη είναι στις ελιες. Σ...Η πιο γνωστη χρηση του ασβεστη είναι στις ελιες. Στα γλυκα ποτε δεν βαζω και μου γινονται και χωρις αυτόν όπως τα θελω. Ε ναι, εγω τα τρωω όλα με το κουταλι.mariahttps://www.blogger.com/profile/13111307937794479585noreply@blogger.com