tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post2188138339380865970..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Βασιλόπιταcleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-42723081434419866232015-12-31T16:39:59.192+02:002015-12-31T16:39:59.192+02:00Πανέμορφο...Πανέμορφο...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-67818928627232631962015-12-31T16:39:41.076+02:002015-12-31T16:39:41.076+02:00Αν χρησιμοποιείς αμυγδαλόσκονη, ναι, πρέπει να τον...Αν χρησιμοποιείς αμυγδαλόσκονη, ναι, πρέπει να τον πάρεις. Εμένα μου τον φέρανε από Σουηδία, είναι κιόλας made in Sweden, όμως νομίζω ότι υπάρχει και στο amazon. Το δικό μου σουρωτήρι είναι πάρα πολύ πυκνό και ποτέ δεν κατάφερα να κοσκινίσω αμυγδαλόσκονη από το μπλέντερ. Με το μύλο το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.<br />Καλή χρονιά!!cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-44026115813981646032015-12-31T14:02:41.065+02:002015-12-31T14:02:41.065+02:00Ωραίο και το βιβλιαράκι!Ωραίο και το βιβλιαράκι!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05613644573099794881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-52783845467365307962015-12-31T14:00:20.404+02:002015-12-31T14:00:20.404+02:00Πρέπει να πάρω επειγόντως τον μύλο. Που τον βρίσκο...Πρέπει να πάρω επειγόντως τον μύλο. Που τον βρίσκουμε ;;; :-) Εγώ τα αλέθω στο blender και μετά τα κοσκινίζω για να φτάσω σε αμυγδαλόσκονη ... αλλά θέλει πολύ χρόνο. Η βασιλόπιτα σου φαίνεται υπέροχη με τα ξερά φρουτάκια!<br /><br />Σου εύχομαι μια υπέροχη και δημιουργική χρονιά !!!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05613644573099794881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-65877779337501548502015-12-31T13:16:48.589+02:002015-12-31T13:16:48.589+02:00Καλησπέρα. Ο μύλος αυτός είναι το απόλυτα εξειδικε...Καλησπέρα. Ο μύλος αυτός είναι το απόλυτα εξειδικευμένο εργαλείο, δεν κάνει τίποτε άλλο αλλά αυτό το ένα το κάνει καλά. Και ναι, είναι ακόμα πιο μικρός απ' ό,τι φαίνεται στις φωτό, κομψότατος. Όσο για τη βασιλόπιτα, ονόμασέ την αλλιώς και καν' την οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, είναι πολύ καλή.<br />Καλή χρονιά!!cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-60097963640775276262015-12-31T13:01:35.130+02:002015-12-31T13:01:35.130+02:00Δεν ήξερα ότι υπήρχε μύλος για αμύγδαλα! Πολύ πρακ...Δεν ήξερα ότι υπήρχε μύλος για αμύγδαλα! Πολύ πρακτικό...και πολύ κομψό μπορώ να πω!<br />Λατρεύω τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε κέικ αλλά μιας και ακολούθησα άλλο δρόμο για τη φετινή βασιλόπιτα -είδα αργά την ανάρτηση σου- θα το φτιάξω το γλυκό σε άσχετη φάση. <br /><br /><br />Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει τα πιο όμορφα, τα πιο χαρούμενα και τα πιο νόστιμα σε σένα και την οικογένεια σου! Να περάσετε πολύ όμορφα την αλλαγή του χρόνου!<br />crispyhttps://www.blogger.com/profile/03708122787415346961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-48675770135543615972015-12-31T11:03:12.183+02:002015-12-31T11:03:12.183+02:00Πράγματι, η βασιλόπιτα είναι ακριβώς όπως την περι...Πράγματι, η βασιλόπιτα είναι ακριβώς όπως την περιγράφεις, πυκνή (αλλά όχι βαριά) και υγρή από τα φρούτα. Ο μύλος παράγει αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό από το μπλέντερ. Κάνει το αμύγδαλο μικρές λωριδίτσες, όπως η παρμεζάνα στον λεπτό τρίφτη, και όχι σαν κόκκους που κάνει το μπλεντερ. Στην όψη μοιάζουν λίγο μεγάλες, αλλά είναι τόσο λεπτές που δεν έχουν καμία υφή, είμαι σίγουρος ότι τα macaronsθα γίνουν αέρινα. Με το πέρασμα δε και λίγο από το μπλεντερ μαζί με την άχνη όπως κάνω πάντα, τότε μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Το μόνο που μένει είναι να δώσεις την παραγγελία σου. Και μόλις αναρρώσεις να έρθεις να σε κεράσω βασιλόπιτα...<br />Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!!cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-85413923768365434662015-12-31T10:28:27.626+02:002015-12-31T10:28:27.626+02:00Yπέροχη πρέπει να είναι αυτή η βασιλόπιτα, πυκνή σ...Yπέροχη πρέπει να είναι αυτή η βασιλόπιτα, πυκνή σε υφή και ελπίζω να κρατάει την υγρασία της, ακριβώς όπως μου αρέσουν οι βασιλόπιτες και γενικώς τα κέϊκς!<br />Χαίρομαι που σου άρεσε ο μύλος, αν δεν τον έχεις εσύ που σε θεωρώ τον υπ αριθμ 1 Macaronά στην Ελλάδα κανείς άλλος δεν δικαιούται να τον έχει στο συρτάρι του!<br />Πολύ θα με ενδιέφερε η κριτική άποψή σου αν πράγματι παράγει πιό λεπτό αλεύρι αμυγδάλου σε σύγκριση με π.χ μπλέντερ ή άλλους τρόπους.<br />Κρατώ προς μελλοντική χρήση, σε επόμενη κάθοδο από τον Βορρά, το γενναιόδωρα προσφερθέν δικαίωμα σε μακαρόν του απόλυτου γούστου μου!Προς το παρόν περνώ τις πολύτιμες μέρες της κανονικής μου άδειας στο κρεβάτι της ίωσης μετά πυρετού.<br />Εύχομαι τα καλύτερα για σένα, την οικογένειά σου και το μπλογκ!Και του χρόνου μαζί. <br /><br />Λίζα<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-90927570632081907302015-12-31T08:50:47.310+02:002015-12-31T08:50:47.310+02:00Καλημέρα. Εύχομαι όλα περαστικά να είναι και με τη...Καλημέρα. Εύχομαι όλα περαστικά να είναι και με την καινούρια χρονιά να έχουμε μόνο χαρές. Καλή χρονιά!! cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-81095703573497319792015-12-31T07:55:52.811+02:002015-12-31T07:55:52.811+02:00Καλημέρα. Η Βασιλόπιτα σου, από τα υλικά και μόνο ...Καλημέρα. Η Βασιλόπιτα σου, από τα υλικά και μόνο φαίνεται υπέροχη! Μία παρόμοια είχε κάνει η μαμά μου πριν χρόνια και ήταν του Παρλιάρου, ακόμα έχω την γεύση της στο στόμα μου. Δεν θυμάμαι αν είχε βάλει Αμαρέτο. Θα ήθελα πολύ να κλείσω θέση για τα μακαρόν. Μακάρι να τα καταφέρω, είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα, επειδή ο μπαμπάς μου είναι πολύ άσχημα στο νοσοκομείο. Επίσης τα μελομακάρονα σου τα έκανα χτες το βράδυ γιατί ήθελα να απασχολώ το μυαλό μου. Έγιναν το σημερινό πρωινό μου, πολύ ωραία και θα επαναληφθούν, μελωμένα όπως τα περιέγραψες. Ήταν και αγχολυτική η διαδικασία. Πρώτη φορά έκανα και τα καμαρώνω, τα έβγαλα και φωτογραφία με την μικρή μου βοηθό. Ο Άη Βασίλης σου έχει γούστο. Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου, εύχομαι ότι καλύτερο για την νέα χρονιά!Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-5306204124599902222015-12-30T21:24:18.400+02:002015-12-30T21:24:18.400+02:00Μη νομίζεις, οι δυο μας θα είμαστε, τι θέση να κλε...Μη νομίζεις, οι δυο μας θα είμαστε, τι θέση να κλείσεις... <br />Καλή πρωτοχρονιά!!cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-59429643680488788642015-12-30T21:20:33.909+02:002015-12-30T21:20:33.909+02:00Κλείνω θέση για τα μακαρόν, όχι ότι θα τα φτιάξω π...Κλείνω θέση για τα μακαρόν, όχι ότι θα τα φτιάξω ποτέ εγώ αλλά θέλω να δω τη διαδικασία.<br />Εύχομαι πολλές δημιουργίες με το καινούριο γκάτζετ αλλά και το βιβλίο.<br />Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!!Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.com