tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post1570829945316205194..comments2023-12-23T19:48:03.557+02:00Comments on Slow Chefs: Ο πελαργόςcleomenishttp://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-89806985612638610932013-04-25T20:47:26.035+02:002013-04-25T20:47:26.035+02:00Δεν είναι το ίδιο ο γλυκάνισος και ο αστεροειδής γ...Δεν είναι το ίδιο ο γλυκάνισος και ο αστεροειδής γλυκάνισος. Άλλη οικογένεια, εντελώς άλλο σχήμα και μέγεθος, σχεδόν ίδιο άρωμα. Αστεροειδή χρησιμοποιούν στο ούζο, όχι στο τσίπουρο. Ο μόνος τρόπος για να δεις αν το αντέχεις είναι να... το δοκιμάσεις και να μας πεις τα αποτελέσματα της έρευνάς σου. Υπάρχει βέβαια και η μεγάλη πιθανότητα το τσίπουρο που πίνεις να είναι μπόμπα, ακόμα και αν είναι "σπιτικό".cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-32202210163496262822013-04-25T20:46:20.167+02:002013-04-25T20:46:20.167+02:00 Ευχαριστώ πολύ. Η σάλτσα έδεσε όσο ακριβώς έπρεπε... Ευχαριστώ πολύ. Η σάλτσα έδεσε όσο ακριβώς έπρεπε, μάλιστα ήταν έτοιμη πριν μπουν τα αποξηραμένα μανιτάρια, με αποτέλεσμα όταν τα προσθέσω να γίνει ακόμα πιο πυκνή. Κορν φλάουρ δεν χρησιμοποιώ ποτέ για να πήξω μια σάλτσα, πάντα προτιμώ τη συμπύκνωση. Εξαίρεση φυσικά η μπεσαμέλ και η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πάντως τη συγκεκριμένη συνταγή δεν τη λες και μαζικής εστίασης, εκτός αν έχεις άπειρη υπομονή να ετοιμάσεις τα μικροσκοπικά ορτύκια σε μεγάλες ποσότητες...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-45842719632013045902013-04-25T19:53:03.569+02:002013-04-25T19:53:03.569+02:00Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας. Να μεγαλώσει ευτυχισ...Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας. Να μεγαλώσει ευτυχισμένο και να γευτεί όλες τις πετυχημένες συνταγές του μπαμπά. <br />Η σάλτσα μήπως δεν έδεσε; Μπορούσες να βάλεις λίγο κορν φλαουρ.<br />Περιμένουμε και συναγές μαζικής εστίασης.<br />Κώστας Σ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-3334723909953355462013-04-25T18:50:00.503+02:002013-04-25T18:50:00.503+02:00Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή συνταγή σου Παναγιώτη...Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή συνταγή σου Παναγιώτη και φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα πιο συγκλονιστική η γευστική εμπειρία όποιου τυχερού τη δοκιμάσει και την πετύχει κιόλας...Άλλωστε όπως δήλωσες και συ αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα σου! Πάντως και όλη η αφήγηση και η περιγραφή του θέματος που έγραψες είναι πολύ καλή και παραστατική, συνδιάζει ένα όμορφο παραμυθάκι με μία καταπληκτική και πετυχημένη συνταγή! Συγχαρητήρια, συνέχισε πάντα έτσι... Χρήστος Παπανδρεόπουλοςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-83787778540252176282013-04-24T21:15:39.367+02:002013-04-24T21:15:39.367+02:00απορια: εγω που κατα πασα πιθανοτητα εχω δυσανεξια...απορια: εγω που κατα πασα πιθανοτητα εχω δυσανεξια στο γλυκανισο (πχ τσιπουρο με γλυκ δεν μπορω να πιω υποφερω) μπορω να τον χρησιμοποιησω στη μαγειρικη αραγε;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-68622825885748773322013-04-24T21:10:53.903+02:002013-04-24T21:10:53.903+02:00Ευχαριστώ πολύ. Να τον δοκιμάσεις τον πουρέ, είναι...Ευχαριστώ πολύ. Να τον δοκιμάσεις τον πουρέ, είναι πολύ καλός. Ο αστεροειδής γλυκάνισος, όταν είναι σε μικρές ποσότητες και σε συνδυασμό με το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται δρα και σαν ενισχυτικό γεύσης, ιδιαίτερα στις κρεάτινες παρασκευές. Γι' αυτό και η αδυναμία όπως λες. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή η δικιά του χαρακτηριστική γεύση. Όχι βέβαια ότι με χαλάει όταν τον καταλαβαίνω, ίσα ίσα..cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-77698521780021866832013-04-24T20:55:21.883+02:002013-04-24T20:55:21.883+02:00να σας ζησει η κουκλιτσα σας κατα πρωτον!!!! παντα...να σας ζησει η κουκλιτσα σας κατα πρωτον!!!! παντα ευτυχισμενοι με την υπερχη οικογενεια σας!!!!<br />κατα δευτερον αυτο που μου φαινεται το πιο λαχταριστο ειναι ο πουρες λογω προσωπικης αγαπης για τη σελινοριζα (θα τον επιχειρησω ταχιστα) και...<br />τριτον κ ψιλοασχετο επιτελους κ μια συνταγη σου χωρις αστεροειδη γλυκανισο - στον οποιο νομιζω εχεις μια αδυναμια!!!!!<br />φιλια, γιωτα<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4299114728149134098.post-90096182382195565252013-04-24T20:01:04.490+02:002013-04-24T20:01:04.490+02:00Αγαπητέ Χρήστο, έκανα ένα λάθος και έσβησα το σχόλ...Αγαπητέ Χρήστο, έκανα ένα λάθος και έσβησα το σχόλιό σου, εννοείται δεν είχα πρόθεση να το λογοκρίνω. Αν δε βαριέσαι ξαναστείλτο να το δημοσιεύσω. Συγνώμη...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.com